Eat your super-greens!

Eat your super-greens!

Spirulina och Chlorella – Gröna superfoods som jag har använt i flera år

Jag har tagit spirulina och chlorella av och till i över fem år, och det är dags att dela med mig av mina erfarenheter av dessa kraftfulla superfoods. I min strävan efter en hållbar och hälsosam livsstil har dessa kosttillskott blivit en naturlig del av min vardag. Kombinationen av dessa två alger ger mig energi och hjälper mig att hålla kroppen i balans – och kanske är det precis vad du också letar efter?

Vad är spirulina och chlorella?

Båda dessa alger är otroligt näringsrika och packade med vitaminer, mineraler och proteiner, men de har också sina egna unika egenskaper.

- Spirulina är en blågrön mikroalg som är extremt rik på protein, vilket gör den till en perfekt källa för växtbaserat protein. Den är också fylld med antioxidanter, särskilt fykocyanin, som hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler och minska inflammation. Under de år jag har tagit spirulina har jag märkt en ökad energi och bättre återhämtning efter träning.

- Chlorella är en grön mikroalg som är känd för sin detoxande effekt. Den innehåller en hög koncentration av klorofyll som kan hjälpa kroppen att eliminera toxiner och tungmetaller. Chlorella är också en utmärkt källa till omega-3, järn och vitamin B12, vilket gör den särskilt värdefull för oss som äter växtbaserat. När jag tar chlorella regelbundet känner jag mig renare inombords och mindre uppblåst.

Hur jag kombinerar spirulina och chlorella

För mig har det fungerat bäst att ta spirulina och chlorella i tablettform. Det är ett enkelt sätt att få in dessa superfoods i min dagliga rutin utan att behöva tänka på smak eller dosering. Jag brukar ta ungefär 3-5 gram av varje per dag, och det fungerar utmärkt för mig. Genom att kombinera spirulina och chlorella får jag både den energigivande effekten från spirulina och de renande fördelarna från chlorella.

Om du är ny på spirulina och chlorella rekommenderar jag att börja med en lägre dos och sedan gradvis öka, så att din kropp hinner vänja sig.

Fördelarna med spirulina och chlorella

- Immunstärkande – Båda algerna är fulla av näringsämnen som stödjer ditt immunförsvar.
- Naturlig detox – Chlorella hjälper till att rensa kroppen från skadliga ämnen som tungmetaller.
- Energi och återhämtning – Spirulina är en fantastisk källa till protein och viktiga vitaminer, vilket ger en naturlig energikick.
- Växtbaserade näringsämnen – För dig som äter växtbaserat är dessa alger perfekta tillskott som ger de näringsämnen som annars kan vara svåra att få i sig.

Viktigt att tänka på

När du köper spirulina och chlorella är det viktigt att välja högkvalitativa produkter, eftersom alger lätt kan absorbera föroreningar från vattnet där de odlas. Jag ser alltid till att köpa från certifierade ekologiska källor, för att vara säker på att jag får rena och säkra kosttillskott.

Stella-Zoe fokuserar vi på hållbara och hälsosamma produkter, och därför känns det helt rätt att lyfta fram spirulina och chlorella som en del av en medveten livsstil. Precis som våra exklusiva varumärken, till exempel Wild Planet Aromatherapy och Tahnyc, vill vi erbjuda produkter som inte bara gör dig vacker på utsidan, utan även stärker ditt inre välmående.

---
Bild: Pinterest 
Källor:
1. Healthline: Spirulina Benefits
2. Healthline: Chlorella Benefits
3. PubMed: Chlorella and Detoxification
4. NCBI: Spirulina's Impact on Inflammation