Återkomsten av 80-talets Läderjackor: Hur Du Rockar Trenden 2024

Återkomsten av 80-talets Läderjackor: Hur Du Rockar Trenden 2024

Modevärlden älskar att blicka tillbaka på ikoniska epoker, och just nu står 80-talet i rampljuset – särskilt den tidens läderjackor. Kändisar som Bella Hadid och Hailey Bieber har nyligen visat att denna klassiska look aldrig går ur tiden. Med sina överdimensionerade passformer och kaxiga attityd är läderjackan från 80-talet en modeikon som alltid imponerar.

Men hur stylar man den på ett modernt sätt och samtidigt håller sig trogen trenden? Vi har några tips för hur du kan anamma looken, samtidigt som du bevarar en elegant och tidlös stil.

1. Den Perfekta Balansen mellan Tufft och Sofistikerat

80-talets läderjackor handlar om att göra ett statement. För att balansera den råa känslan av läder med något mer sofistikerat, kombinera din jacka med en mjuk, flytande klänning eller ett par skräddarsydda byxor. Hos Stella & Zoe erbjuder vi exklusiva och hållbara plagg som fungerar perfekt med den här stilen, som exempelvis våra tidlösa klänningar från Cayro Women, Jen's Pirate Booty, Lost + Wander mfl och elegant stickat från Lèmme och våra andra noggrant utvalda varumärken.

2. Oversized för Maximal Effekt

För att verkligen fånga essensen av 80-talsjackan, satsa på en oversized modell. Ett tips är att gå upp en storlek eller två för den ultimata looken. Du kan också bryta av med ett bälte i midjan för att skapa en smickrande siluett utan att förlora jackans kraftfulla uttryck.

3. Hållbar Lädertrend

På Stella & Zoe är vi dedikerade till hållbart mode och medvetna val. Även om läder är ett tidlöst material, förespråkar vi investeringar i plagg som håller i längden. Våra produkter speglar en modern tolkning av slow fashion, där kvalitet och stil går hand i hand. Om du funderar på att köpa en läderjacka, varför inte leta efter en vintage-modell eller ett hållbart alternativ som speglar din personliga stil och värderingar?

4. Accessoarerna Gör Skillnaden

Komplettera din 80-talslook med subtila men stilrena accessoarer. Våra handplockade produkter från Agapée Jewelry och Emmy Boo ger en touche av lyx och elegans som lyfter din outfit. En minimalistisk halsduk eller ett par klassiska solglasögon kan ge en stilfull kontrast till den annars edgy läderjackan.

5. Gör Trenden Till Din Egen

Det bästa med mode är att det inte finns några regler – bara din egen stil. Oavsett om du vill gå all-in med 80-talsinspiration eller bara plocka små detaljer, är det viktigaste att du känner dig bekväm och självsäker i det du bär.

På Stella & Zoe strävar vi efter att erbjuda plagg och produkter som hjälper dig att uttrycka din unika stil på ett hållbart och medvetet sätt. Utforska vårt sortiment och hitta de perfekta detaljerna för att göra 80-talets läderjacketrend till din egen!


 Image credit: Backgrid