HOLY SHE SWIMWEAR - TIPSAR OM HUR DU VÅRDAR DINA BADKLÄDER

HOLY SHE SWIMWEAR - TIPSAR OM HUR DU VÅRDAR DINA BADKLÄDER

Hej!

Det blir dessvärre färre uppdateringar här sedan Ivy anlänt till familjen. Dagarna är än så länge intensiva då två små barn kräver full uppmärksamhet. :) Zoë börjar bli lite mer avundsjuk av sig när hon inser att Ivy faktiskt "stjäl" tid och uppmärksamhet från henne. Men mestandels är hon världens bästa storasyster för sina 2.5 år. :) 

Mellan amning och en hel del "hopp" på studsmattan med fröken Zoë så hittar vi nya varumärken och produkter till butiken. Holy She Swimwear är senaste i raden varumärken som vi förälskat oss i. 

Holy She Swimwear är ett slow fashion varumärke som grundats i Barcelona, produkterna görs för hand av fin och hållbar italiensk lyckra. Och appropå slow fashion, vi har tidigare kommit in på begreppet "slow fashion" som bland annat handlar om att handla hållbart, kvalitet och miljömedvetet. En del i att leva lite mer hållbart handlar ju om att ta vara på det vi redan har och vårda det så exemelvis våra kläder håller längre. På så vis minskar vi ju på behovet av att köpa nytt hela tiden. Holy She Swimwear delar därför några tips om hur man vårdar och tar hand om sina badplagg. 

Nedan blogpost är hämtad och översatt från Holy She Swimwear:

HOLY SHE SWIMWEAR - TIPSAR OM HUR DU VÅRDAR DINA BADKLÄDER

Att ta hand om dina badkläder handlar inte bara om att behålla deras utseende; det handlar också om att bevara deras kvalitet och säkerställa att de håller genom otaliga dagar vid poolen och strandutflykter. Oavsett om det är bikinis eller badshorts, här är några viktiga tips för att hålla dina badkläder i toppskick:

  1. Skölj efter användning: Skölj alltid dina badkläder i kallt vatten efter ett dopp för att ta bort klor, saltvatten, sand och andra rester. Detta förhindrar missfärgning och skador på tyget som kan orsakas av dessa element.

  2. Handtvätt: Tvätta försiktigt dina badkläder för hand med ett milt tvättmedel. Undvik att använda starka kemikalier, blekmedel eller mjukmedel eftersom de kan bryta ner fibrerna och elasticiteten i tyget.

  3. Undvik att vrida: Vrid eller snurra aldrig dina badkläder för att få bort överflödigt vatten. Pressa istället försiktigt ut vattnet eller rulla dem i en ren, torr handduk för att absorbera fukt.

  4. Torka plant: Lägg dina badkläder plant för att torka i ett skuggigt område, borta från direkt solljus. Direkt solljus kan bleka färger och försvaga tygets elasticitet.

  5. Rotera badkläder: Undvik att använda samma baddräkt flera dagar i rad. Genom att rotera mellan olika baddräkter får varje plagg tid att vila och återfå sin form.

  6. Var försiktig med lotioner och oljor: Solkräm, oljor och lotioner kan fläcka eller skada badkläder. Låt dessa produkter helt absorberas i din hud innan du tar på dig baddräkten för att minimera deras påverkan på badplagget.

  7. Var uppmärksam på ytor: När du sitter eller ligger, använd en handduk för att skydda din baddräkt från grova ytor, som träbänkar eller betong, som kan dra eller rispa tyget.

  8. Förvara ordentligt: Förvara dina badkläder i ett välventilerat område när de inte används. Undvik att lämna dem i en fuktig eller sluten plats, eftersom detta kan leda till mögel eller mjöldagg.

  9. Var försiktig med bubbelpooler: Klorhalten i bubbelpooler är vanligtvis högre än i pooler, vilket kan påskynda nedbrytningen av badkläder. Överväg att använda en äldre baddräkt specifikt för användning i bubbelpooler.

  10. Kontrollera etiketter: Läs alltid skötselinstruktionerna på etiketten av dina badkläder. Olika material kan kräva specifika vårdmetoder.

Genom att följa dessa tips kan du förlänga livslängden på dina badkläder och hålla dem snygga och bekväma för många strand- och poolsäsonger framöver. Att ta lite extra hand om dem kan göra stor skillnad i att bevara kvaliteten och livslängden på dina favoritbadplagg!