Image Credit/Collage: Who what wear

Höstens Hetaste Accessoar: Bourgogneväskan

Quiet luxury-estetiken varit en stor trend de senaste säsongerna. Många kollektioner har hyllat de neutrala tonerna, och personligen älskar jag den minimalistiska enkelheten i dessa färgpaletter. Men, det är alltid kul att se något nytt, och denna höst är det dags att ge plats åt en härlig färg som verkligen ger liv åt garderoben, nämligen: bourgogne.

Varför Bourgogne?

Det finns något otroligt elegant och sofistikerat med bourgogne. Det är en färg som känns rik och lyxig, men ändå subtil nog för att passa in i en noggrant genomtänkt garderob. Vad jag älskar mest med bourgogne är hur den smyger in lite färg utan att vara för skrikig, vilket gör den perfekt för dig som gillar en quiet luxury-look men ändå vill ha en touch av färg. Dessutom passar denna nyans lika bra till höst- och vintermånadernas mörkare palett som till mer neutrala toner (Her Style Code).

De stora modehusen 

Bourgogneväskan har verkligen haft sitt genombrott på catwalken. Stora märken som Gucci, Bottega Veneta och Ferragamo visade upp väskor i denna underbara nyans, och vi kan räkna med att se dem överallt den här säsongen (InStyle) (WhoWhatWear).

Och det är inte bara de dyra designeralternativen som imponerar – även mer prisvärda versioner har den där polerade, lyxiga känslan. Så oavsett budget, kan en bourgogneväska ge din look en omedelbar uppgradering.

Tips för Att Styla Bourgogne

Här är några av mina bästa tips för att styla bourgogneväskan på ett snyggt och enkelt sätt:

  1. Matcha med neutrala toner: Bourgogne ser fantastisk ut när den kombineras med neutrala färger som beige, grått och svart. Det lyfter outfiten och ger en fin kontrast.
  2. Monokrom stil: För en mer sammanhållen look, prova att matcha väskan med andra plagg i samma färgskala. En vinröd kappa tillsammans med en bourgogneväska ger en rik och lyxig känsla.
  3. Perfekt för kapselgarderoben: Om du har en kapselgarderob där neutrala plagg dominerar, kan en bourgogneväska vara det perfekta tillskottet för att addera lite färg och variation (WhoWhatWear).

Mina Favoriter Just Nu

Som väskälskare har jag definitivt haft ögonen på några fantastiska väskor denna säsong. Min favorit är ISABEL MARANT Oskan Moon studded leather shoulder bag. Net-a-Porter's marknadschef, Libby Page, har också pekat ut några av de hetaste alternativen, som Savette's Tondo Crescent Leather Shoulder Bag – en riktig drömväska! Jag älskar hur den ser lyxig ut men också är så praktisk och mångsidig (InStyle).

Slutligen 

Bourgogneväskan är definitivt säsongens accessoar att satsa på! Med sin rika nyans och sofistikerade känsla ger den en färgglad men stilfull uppdatering till din garderob. Oavsett om du redan älskar quiet luxury-trenden eller bara vill ge din look en subtil färgklick, kommer en bourgogneväska att göra jobbet. Besök Stella & Zoe för att hitta den perfekta bourgogneaccessoaren för just dig!

 Källor:

Who What Wear, InStyle