Mockajackan är tillbaka: Höstens måste-ha enligt modeexperterna

Mockajackan är tillbaka: Höstens måste-ha enligt modeexperterna

Som en sann modeälskare är jag alltid på jakt efter de senaste trenderna, och i höst finns det en sak som lyser starkast på radarn: mockajackan. Under New York Fashion Week 2024 var det omöjligt att missa denna trend som snabbt har blivit en favorit både på catwalken och på gatorna. Från Ralph Laurens eleganta mocka-zip-ups till Coachs oversized blazers – mockajackan har officiellt återuppstått som ett måste i höstens garderob.

Enligt Vouge.com’s artikel "Suede! Suede! Suede! The Fall 2024 Jacket Trend Taking Over Outerwear" av Cortne Bonilla (skriven den 16 september 2024) ser vi mockajackor överallt just nu. Modehuset Miu Miu presenterade en utsmyckad version, medan Gucci och Isabel Marant tog med mockacaper och fransprydda western-inspirerade jackor till rampljuset.

Men vad är det som gör mockajackan så populär denna säsong? Det är helt enkelt dess mångsidighet. Mockajackan är lika snygg över en luftig sommarklänning som tillsammans med en skinnkjol och en enkel vit t-shirt. Med sin mjuka och lyxiga känsla ger mocka en sofistikerad touch till vilken outfit som helst, samtidigt som den känns trendriktig och modern. Du kan också hitta uppdaterade trenchcoats i mocka från varumärken som Burberry, eller varför inte satsa på en croppad modell för en mer avslappnad och chic look?

Hos oss på Stella-Zoe strävar vi alltid efter att ligga i framkant när det kommer till mode, och denna höst satsar vi på att erbjuda ett urval av de mest trendiga mockaplaggen. Med vår noggranna produktkuration ser vi till att du alltid kan hitta det senaste inom mode, oavsett om du letar efter den perfekta jackan för en utekväll eller ett stilsäkert ytterplagg för vardagen.

Mocka är inte bara ett materialval, det är ett statement. Oavsett vilken stil du har kan du integrera en snygg mockajacka i din höstgarderob för att skapa den där perfekta balansen mellan tidlöst och modernt. Så varför inte uppdatera din garderob inför den svalare säsongen och investera i en mockajacka som du kommer älska?

Källor: Vouge.com – "Suede! Suede! Suede! The Fall 2024 Jacket Trend Taking Over Outerwear" av Cortne Bonilla.

Foto från Vouge.com
Courtesy of Fujio Emura