Älskade söndag

Älskade söndag

Min söndagsrutin för välmående

Söndagar är min tid att varva ner, återhämta mig och verkligen fokusera på att må bra, både på insidan och utsidan. Jag älskar att skapa en hel ritual som ger mig energi inför den kommande veckan. Här är en typisk söndagsrutin som jag följer – fylld med självvård, näring och harmoni.

1. Frukost: Enkel, nyttig och mättande

Jag börjar dagen med en härlig, näringsrik frukost. En favorit är en smoothie bowl, fylld med spenat, banan, bär och mandelsmör – toppad med granola och chiafrön. Det är både gott och enkelt att göra. Att starta dagen med något fräscht och lätt känns som en perfekt grund för resten av dagen.

2. Aromaterapi för själen

Efter frukost går jag gärna in i ett mer avslappnat tempo, och det är här mina nya favoriter från Wild Planet Aromatherapy kommer in i bilden. Deras dofter är fantastiska för att skapa en rofylld atmosfär i hemmet. Jag tänder deras doftljus Protecting Candle, som är en blandning av vetiver och bergamott, och använder deras Aura-mist Revitalise. Kombinationen hjälper mig att verkligen hitta lugnet och centrera mig för dagen.

3. Skincare – lyxigt och effektivt

Sedan är det dags att skämma bort min hud med produkter från TAHNYC och Rosenserien, som jag älskar att vi nu har i lager på stella-zoe.com. Min morgon hudvårdsrutin börjar med rengöring från TAHNYC och sedan Rosenseriens ansikts peeling, som är mild men effektiv och ger mig en härlig ren känsla utan att irritera huden. Sedan använder jag min NuFace Trinity som jag kallar för mitt "strykjärn" - använder denna varje dag som andra steg i rutin! När jag är klar med Trinity applicerar jag TAHNYC's Contour Serum som även är perfekt som ögonkräm! Jag växlar mellan Contour Serum och Rosenseriens C-vitamin serum. Slutligen avslutar jag min rutin med Rosenseriens prisbelönta Rose Cream, som är djupt återfuktande och ger ett naturligt glow.

Tips! Kvällsrutin: Efter noga rengöring på kvällen applicerar jag världens bästa produkt, enligt mig! TAHNYC's Noir Intensive Retinol Liposome – en produkt som verkligen gjort under för min hud. Kombinationen av 0.5% ren Retinol och Bakuchiol hjälper till att reducera fina linjer och ger min hud en underbar lyster. Jag är ganska ny på retinol så jag kör den lilla flaskan med 0.5% retinol (som räcker superlänge). När huden vant sig kommer jag gå över till 1% ren retinol, den större flaskan. 

4. En stund för reflektion och mindfulness

Efter min hudvårdsrutin tar jag alltid en stund för att sätta mig ned med en kopp grönt te och reflektera över veckan som varit. Här kommer LSW London's fantastiska produkter in. Deras Mind Cards hjälper mig att fokusera på mina känslor och intentioner. Varje kort ger en liten uppgift, som kan handla om tacksamhet, självreflektion eller att helt enkelt vara närvarande i nuet. Det blir en perfekt paus för själen. Jag kompletterar ofta detta med deras Gratitude Journal, där jag skriver ner tankar kring vad jag är tacksam för och hur jag vill ta mig an den kommande veckan. Det hjälper mig att hålla mig fokuserad och positiv.

5. Rörelse för kroppen

Innan dagen är slut ser jag till att röra på mig, men på ett sätt som känns snällt och avkopplande för kroppen. Jag brukar ta på mig mina favorityogakläder från Believe Athletics – deras plagg är både bekväma och snygga, perfekta för en lugn yogasession eller en lång promenad i naturen. Söndagar handlar för mig om komfort, så även efter träningen stannar jag ofta kvar i deras sköna, avslappnade kläder. Det gör att jag kan njuta av resten av dagen utan att kompromissa på varken stil eller komfort.

Summering

Min söndag handlar om att fylla på med energi, vårda min hud och lugna mitt sinne. Med produkter från Wild Planet Aromatherapy, TAHNYC, Rosenserien, LSW London och de otroligt bekväma plaggen från Believe Athletics är jag verkligen redo för den kommande veckan. Vill du också uppgradera din söndagsrutin? Alla dessa fantastiska produkter och plagg finns på stella-zoe.com – investera i ditt välmående och din komfort på bästa sätt!