Emmy Boo - Handmade in Italy

Emmy Boo - Handmade in Italy

Välkommen till en värld där varje detalj är skapat för att uttrycka det unika och personliga!

Emmy Boo är ett italienskt modevarumärke som starkt förknippas med sina monogramväskor. Samtliga väskor i kollektionen är tillverkade för hand på Sicilien- där omsorg och passion skapar klass, lyx och kvalitet.

Väskorna är anpassningsbara och designade för att vara den perfekta följeslagaren varje dag, varje ögonblick. Emmy Boo hämtar inspiration från minnen och känslor i hemlandet Italien, vilket genomsyrar kollektionerna på ett minimalistisk och samtida sätt, lyxigt och präglat av medelhavets atmosfär.

Made in Italy

Med rena linjer utstrålar Emmy Boos produkter elegans och konceptet representerar en tidlös stil med unika inslag. Varje plagg och smycke i Emmy Boo-kollektionen är en del av en sofistikerad och lyxig linje, återhållen och minimalistisk. Inspirerade av betydelsefulla kvinnliga gestalter i siciliansk historia och litteratur, förkroppsligar kläderna en konstnärlig tillverkning djuptrotad i tradition. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Designern Claudia Antichi grundade Emmy Boo och ett av varumärkets koncept är MONOGRAM som erbjuder en rad olika väskmodeller som kan personifieras med initialer eller loggor, 15 valbara färger och modeller som är allt från klassiska och tidlösa till mer samtida och trendiga stilar. Varje väska är omsorgsfullt utformad med fokus på detaljer och tillverkad av högkvalitativa material, därför används enbart skinn av toskanskt ursprung.

Läder från Toscana och dess bidrag till modevärlden och hantverkstraditionen är en viktig del av Italiens arv. Dess läderprodukter är kända för sin överlägsna kvalitet, sofistikerade design och tidlösa skönhet. Redan under medeltiden utvecklades konsten att skapa väskor av läder, och det var redan under denna tid som Toscana i Italien blev omtalat för sin skickliga läderbearbetning.Toscana fortsätter att inspirera och influera modevärlden med sitt exklusiva hantverk och dedikation till att skapa väskor och accessoarer av högsta standard. Ådror, repor och ton-nyanser är karakteristiska just för Tosckanskt läder vilket skapar vittnesbörd och garanti för produktens naturlighet och unikhet.

Emmy Boo strävar efter att erbjuda lyxiga och eleganta väskor som passar olika tillfällen och stilar, samtidigt som man upprätthåller en stark förankring i den italienska hantverkstraditionen.  Emmy Boos väskor är ett fantastiskt exempel på en fusion av klass, lyx och kvalitet utan överpris.

"Made in Italy, in addition to being of great impact, is also of excellent safety given that the products are subjected to extensive safety checks at every stage of production, it is true that sometimes the price of the products is higher than another product not Made in Italy but let yourself be amazed by what your eyes will see at the end of the work and that extra percentage on the cost of the garments will no longer be a problem".

Väskan blir ett lyxigt tillbehör

Handväskan har redan sedan 1920-talet varit en viktig accessoar för kvinnan - en markör för stil och självständighet. Från 1926, med Coco Chanels petite robe noire, blev väskan den oumbärliga modeaccessoar och it-bagsen föddes. Sedan dess har modeentusiaster över hela världen samlat på väskor. Vissa väskor är så eftertraktade att de säljs på auktioner till priser som överstiger ädelstenarnas värde.

Men väskor behöver inte nödvändigtvis vara lyxvaror - det finns vackra och högkvalitativa alternativ tillgängliga för alla plånböcker. Men vad som kan vara bra att tänka på är att köpa en väska med bra kvalitet och noggrant hantverk som håller år efter år, därför är vi mycket stolta över att representera Emmy Boos kollekion här på stella-zoe.com 

Här hittar du samtliga produkter från Emmy Boo som finns hos: 

Emmy Boo's Products Are:

  • Ethical  

  • Made by Women 

  • Artisanal 

  • Made in Italy 

  • Made to Order