Teorin om Livets Tre Kärlekar aka The Three  LOVES THEORY

Teorin om Livets Tre Kärlekar aka The Three LOVES THEORY

Teorin om Livets Tre Kärlekar aka The Three  LOVES THEORY

Artikelkälla: Poosh.com Fotograf: Jennifer Murray, Pexels

Det finns en teori som säger att vi under vår livstid kommer att bli förälskade tre gånger och vid tre olika stadier av våra liv. Varje kärlek helt unik från den andra och kommer med lärdomar som formar oss framåt. De tre typerna av kärlek är den första kärleken, den intensiva kärleken och den villkorslösa kärleken. Läs mer nedan om de olika fasernas betydelse och vad du generellt lär dig under varje kärleksfas.

Den första kärleken

Kärlekssagan - den rosenröda. Den första kärleken brukar benämnas som den allomfattande förälskelsen, den där kärleken som verkar vara oändlig. Ofta upplever vi vår första kärlek under högstadie eller gymnasietiden, och vanligtvis tar den slut eftersom man antingen växer ifrån varandra eller på grund av något trivialt bråk som förhållandet helt enkelt inte är tillräckligt starkt för att klara av. Den här kärleken är vanligtvis mer ytlig, med ett visst fokus på hur andra ser på förhållandet. Även om det definitivt känns som verklig kärlek vid den här tiden, är det vanligtvis inte den djupa, äkta kärleken som du kommer att uppleva senare. Hjärtesorgen däremot kan kännas enorm, men man brukar återhämta sig relativt snabbt ändå.

Lärdommen: Att falla handlöst för kärlek är den mest otroliga känslan i världen, men alla förhållanden varar inte för evigt, och de är definitivt inte alltid som kärlek är som på film.

Den intensiva kärleken

Den andra kärleksfasen, kärleken som vanligtvis vänder upp och ner på vår värld. När vi faller in i denna intensiva kärlekshistoria blir förhållandet en spegel av vår själ: vi ser alla våra osäkerheter, våra behov och våra önskningar stirra tillbaka på oss. I detta förhållande kan vi uppleva svartsjuka, rädsla och självtvivel som vi aldrig tidigare har känt. Förhållandet kommer med enorma toppar och dramatiska dalar. Vi försöker ofta forma den andra halvan till vår perfekta partner, och vi försöker forma oss själva för att bli deras andra hälft. Detta är kärleken som känns som en berg- och dalbana och den som kan lämna oss känslomässigt på vakt, misstänksamma och sårade. När och om hjärtesorgen kommer kan den vara obeskrivligt smärtsam, men det är också genom denna hjärtesorg som vi verkligen växer, förändras och utvecklas samtidigt som vi hittar den inre styrkan och motståndskraften vi inte visste att vi hade.

Lärdommen: Vad vi vill ha och vad vi absolut inte vill ha i en relation. 

Den villkorslösa kärleken

Efter att vi har återhämtat oss från den intensiva kärlekens hjärtesorg och börjat odla självkärlek, kommer den oväntade kärleken. Den som kommer från ingenstans och känns helt och hållet rätt. Det finns inga spel, och när du är med den här personen/partnern känner du helt enkelt att du är "hemma". Du omfamnar allt, har mer tolerans gällande personens brister och alla personliga nyanser. Du känner att du kan vara dig själv med den här personen mer än du någonsins har gjort med någon annan tidigare. Ni inspirerar varandra ständigt att vara de bästa versionerna av er själva. När ni står inför ett hinder eller en utmaning i förhållandet, arbetar ni tillsammans för att övervinna det eftersom ni båda är engagerade i er framtid. Detta är den villkorslösa kärleken som markerar början på ”för alltid”.

Lärdommen: Att sann kärlek existerar och att det är möjligt att känna sig helt trygg, skyddad och beundrad av en annan människa.